Groep 3-4

In onze klas is het gebruikelijk dat de jarigen door de rest van de klas worden toegezongen. We vieren de verjaardag in de klas, meestal voor de pauze. De kinderen delen de door de school verstrekte snoepjes uit en krijgen een mooie felicitatiekaart. 

BERICHTEN

25 sep 2017 - school-thuisroute
Onder begeleiding van enthousiaste ouders hebben de kinderen een soort speurtocht door Steensel gelopen.

Daarbij kwamen ze op allerlei plaatsen met bijzondere of gewone verkeerssituaties. Er werd gewezen op verkeersborden, hoe over te steken op de verschillende locaties en ook waar je het veiligst kunt lopen.

Het weer zat gelukkig mee, waardoor het dankzij de hulpouders voor iedereen een leuke en leerzame wandeling geweest is!


25 sep 2017 - Het begin in groep 3-4
We zijn alweer een paar weken hard aan het werk in groep 3-4. Voor de kinderen van groep 3 zit de eerste kern van Veilig Leren lezen er alweer op, ze hebben in de controletaken laten zien hoe goed ze al kunnen lezen! Ook het rekenen vinden ze leuk, we tellen nu tot 12 en weer terug.

De eerste werkboekjes zijn mee naar huis met daarin een woordlijst die ze elke dag met papa, mama, opa of oma kunnen oefenen.

Groep 4 is heel enthousiast bezig met de nieuwe taalmethode "Staal". Hoewel de woorden nog best wel moeilijk zijn, vinden ze het heel leuk om samen te oefenen, te spelen en de klankgebaren te maken.

Bij spelling zijn de hakwoorden, speciale hakwoorden en zingwoorden besproken.