Groep 1-2

Welkom in onze kleutergroep

 

BERICHTEN

02 okt 2019 - Reis in de ruimte
Afgelopen week is de kinderboekenweek gestart. Reizen is het thema waar dit jaar voor gekozen is. Bij de kleuters hebben "reizen door de ruimte"gekozen. André Kuipers, de nederlandse astronaut, heeft een erg leuk prentenboek geschreven over André het astronautje die samen met zijn vriendje muis, naar de maan vliegt in een raket.

De kinderen vonden het een geweldig verhaal en luisterden met open mond naar het ruimte verhaal. Hun fantasie werd geprikkeld en het idee ontstond direct om een ruimte hoek in de klas te maken.  Eerst moesten de kinderen ervaren hoe het was om in een raket te stappen. Ze legden hun stoelen met de leuning op de grond, stapten in hun liggende stoel en de raket werd van 10 naar 0 gelanceerd naar de maan. Op de maan aangekomen stapte iedereen uit en bewogen we ons gewichtloos door het lokaal heen, zelfs onze stemmen klonken zwaarder en langzamer dan anders. Zo gaat dat in de ruimte. Toen was het weer tijd om terug te keren naar de aarde. Iedereen stapte weer in zijn  eigen raket en telden van 10 naar 0 , drukten op de knop voor de parachute, remden flink af en zo kwamen we weer met beide voeten terug op aarde.

Inmiddels hebben we boven in het torentje een ruimte station gemaakt. Door een kleine rakket deur kom je via een trap in de capsule.  Er is ruimte voor 2 astronauten die beide een bedieningspaneel hebben. Dat ziet eruit als een soort memorie spel. De kinderen moeten nml wel op de zelfde knoppen drukken om de raket in de juiste baan te houden.

Ook zijn er echte ruimte geluiden te horen waar we naar geluisterd hebben en getekend hebben op geluid.

Samen maken we een reis langs alle planeten. Er zijn grote planeten maar ook kleine. Ook de aarde is een planeet. Die ligt vlak bij de maan maar ook bij mars. We hopen dat er een keer mars mannetjes bij ons op visite komen. Misschien vinden ze onze klas zo leuk dat ze bij ons willen blijven. Ook u bent van harte welkom eens een kijkje te komen nemen in onze ruimteklas.


04 sep 2019 - Informatie middag door de kleuters
De rondleiding van de kleuters aan hun eigen ouders is ervaren als een groot succes. Aan de hand van een fotoblad namen de kinderen hun ouders aan de hand mee. Er waren afbeeldingen van het keuze bord en dagritme kaarten, speelzaal, stoplicht en natuurlijk van diverse hoekenen ontwikkelingsmaterialen. Een groot compliment voor alle kinderen die zo feiloos de weg uitstippelden voor de ouders. 

27 aug 2019 - Welkom in groep 1-2
Welkom in groep 1-2!

Hebben jullie een fijne vakantie gehad? 

De eerste schoolweek hebben we er alweer op zitten. Het was wennen voor de kinderen om weer naar school te gaan. We hebben het daarom ook rustig aan gedaan de eerste week. De kinderen hebben heerlijk gespeeld, zowel buiten als binnen. Ook moesten de kinderen nog erg wennen aan het feit dat de kinderen die nu in groep 3 zitten, niet meer bij ons zijn. 

Gelukkig kunnen we regelmatig nog samen met groep 3 naar buiten om samen te spelen. 
Wij hebben weer veel zin in dit nieuwe schooljaar! En samen gaan we er een gezellig en leuk schooljaar van maken.

 

Groeten van Yvonne, Inge en Nikita